OTVÁRACIE HODINY: PONDELOK - NEDEĽA 11:00 - 24:00

KTO SME A V ČO VERÍME

MÁME RADI JEDLO A VÍNO

Sme manželský pár - Zuzana a Dalibor, ktorí si v roku 1996 s veľkým nadšením otvorili reštauráciu, a to bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností v gastronómii. Sme šťastní, že sa naša záľuba v kvalitnom jedle a víne stala naším zdrojom obživy. KOGO sme vytvorili intuitívne ako reštauráciu, do ktorej by sme sami radi chodili. Na menu sme dali to, čo by sme my sami radi jedli a čo v Bratislave chýbalo: čerstvé ryby a plody mora. Naše menu neustále obohacujeme o jedlá stredomorskej kuchyne, ktoré nám po naších potulkách svetom najviac zachutili. Nezamýšľame sa nad spoločenskou prijateľnosťou nášho menu - varíme, čo milujeme a s nadšením zdieľame! V roku 2014 ku Kogu pribudla naša ďalšia reštaurácia, špecializovaná na steaky: D.Steakhouse>>:

 ZAMERANÍ NA KVALITU

Od začiatku sme sa špecializovali na čerstvé ryby a plody mora a pri tom sme aj ostali. Napríklad naše najpredávanejšie jedlo - chobotnicu na grile - ponúkame už 14. rok podľa nezmeneného receptu. V priebehu rokov sa naše vnímanie surovín posunulo a kvalita farmovaných rýb tak zhoršila, že sme sa rozhodli predávať už len tie najkvalitnejšie, divoké, na udicu chytané ryby z bezpečných morí, odporúčaných FDA. Vďaka pestrejšej strave a prirodzenému spôsobu života nefarmované obsahujú viac nutričných látok, sú chutnejšie a kvalitnejšie. Ryby si kupujeme napriamo, úplne čerstvé, v celku a porcujeme si ich priamo u nás tak, aby sme si boli na 100% istí tým, čo vám naservírujeme na tanieri. Kvalita surovín je pre nás najdôležitejšia a vy si ju viete skontrolovať pohľadom do našej rybacej vitríny!

TVORCOVIA ATMOSFÉRY

Našu reštauráciu tvoria hlavne dve priestranné terasy v modernom mediteránskom štýle v úplnom historickom centre Bratislavy, na pešej zóne. Prestrešené terasy poskytujú komfort v akomkoľvek počasí - v zime sú presklené a účinne vyhrievané, v lete naopak vzdušné a chladivé (okolité stromy poskytujú dostatok príjemného tieňa). Stačí si objednať a vychutnať si nádherný výhľad na Hotel Carlton a historickú budovu SND.

Sme radi, že naša reštaurácia sa od svojho vzniku umiestňuje medzi TREND TOP 10 reštauráciami na Slovensku.

VYZNÁVAČI ČERSTVOSTI

V Kogu si denno - denne pečieme náš vlastný, pšenično-ražný KVÁSKOVÝ CHLIEB, ktorý sme si sami vyvinuli. Nikdy predtým nám nenapadlo, že niečo na prvý pohľad tak "bežné" ako chlieb môže byť zároveň také zložité. Dalibor kŕmil, hladkal a vylepšoval náš ražný kvások (volá sa Jožko, keďže sme ho založili na Jozefa) a metódou pokus - omyl sa učil piecť chlieb skoro celý rok, kým bol spokojný s výsledkom. Kým bol náš chlebík mäkký a zároveň chrumkavý, vláčny a voňavý, mal dostatočne veľké "oká" aj výraznú chuť. Mohlo by sa zdať, že výroba chleba je "len" správne aplikovaná biochémia, no je to skôr božská alchýmia so správnym načasovaním. Chlieb je dar boží, základ nášho jedálnička a my veríme, že vám ten náš bude chutiť!